Hur väljer man klocka? Köpguide herrklocka

KÖPGUIDE - 4 ENKLA REGLER INFÖR DITT NÄSTA KLOCKKÖP


Få saker säger så mycket om en man som hans klocka. Det är därför att köpa en klocka är ett sådant personligt och viktigt beslut.

Nedan följer 4 faktorer som vi menar är alla viktiga vid köp av en klocka.

LÄS ÄVEN VÅR KÖPRÅD I TIDSKRIFTEN AFFÄRSRESENÄREN
 

KLOCKANS STIL
Klockans stil är ofta den viktigaste egenskapen för den manliga konsumenten. Det finns många stilar på marknaden, allt ifrån pilotklockor, sportklockor, friluftsklockor, vintageklockor till kostymklockor och dykarklockor. Vilket budskap vill du reflektera med din klocka? Val av klockstil kan också påverkas av vilken miljö eller situation du har tänkt bära klockan i. Är det till vardags eller fest?

 

Klocka herr - SÖNER herrklockor

 

 

STORLEKEN PÅ BOETTEN ("klockhuset")
Klockan måste passa din handled.
För stor och klumpig kommer att dra uppmärksamhet men bli betungande och för mycket, en för slimmad och tunn herrklocka blir mer som ett obetydligt tillbehör än ett blickfångande statement som väcker avund. För liten boett gör att din herrklocka mer liknar ett damarmband. Tumregeln är att boetten aldrig får gå utanför din handled.

VATTENSKYDDET
Vattenskydd är oftast underskattat eller missförstått när det kommer till armbandsur. Det är branschens brist på standard som är orsaken till varför så många inte förstår vad 3ATM, 5ATM, 10ATM o.s.v. faktiskt innebär gällande användandet av klockan.

Det finns idag ingen riktig standard för vad de olika trycken innebär för användandet av din herrklocka. Den europeiska standardiseringsorganisationen ISO (LÄS MER på ISOs hemsida) har publicerat ett regelverk för hur man kan testa vattenskyddet men standarden säger exempelvis inget om det går att använda en 5ATM klocka vid simning eller inte. Det är helt upp till tillverkaren att besluta vilka vattenaktiviteter klockan kan användas till. Olika tillverkare testar och anger vattenskyddet på sitt sätt. Det betyder att medans en tillverkare tillåter att man simmar med deras 5ATM vattenskyddade klocka gör andra det inte. Fråga säljaren, de ska veta hur det är med just din klocka. Alla SÖNERs herrklockor är testade till ett tryck på 5ATM och kan utan problem tas med på simturen.

LÄS MER OM VATTENSKYDD HÄR 

PRISET
Priset är självklart en viktig faktor när du köper din klocka. Även om många har en särskild budget i åtanke så är det ofta bättre att spendera lite extra för att köpa en kvalitetsklocka. Målet är att bära din nya klocka varje dag - och därmed sänka kostnaden per slitage till nästan ingenting.

Viktiga saker som påverkar priset:

  1. Urverket, bör vara ett etablerat urverk som. ex. Miyota, ETA, Seiko, Rolex m.m. 
  2. Glaset, bör vara reptåligt safirglas (LÄS MER OM SAFIRGLAS HÄR)
  3. Materialet och kvaliteten på materialet på boetten, bör vara 904L eller 316L
  4. Materialet och kvalitet på armbandet, metall, tyg, plast eller läder är de vanligaste.
  5. Självlysande detaljer eller inte

SUMMERING

Var noga med tid köp och ta dig tiden att förstå vad det är som du verkligen söker och har förutsättningarna att betala för. Hoppa svåra 4 enkla köpråd kan hjälpa dig hitta din nästa drömklocka. En klocka du vill bära varje dag.

Klocka herr - herrklockor med safirglas

 

Fyrkantig klocka - Fyrkantiga herrklockor från SÖNER
 Klockor herr - Herrklockor i fyrkantig design från SÖNER

Shop now

You can use this element to add a quote, content...