Att tänka på när man väljer läderarmband

Armbandet ger klockan en personlig touch

Klockarmband är oftast tillverkat i äkta eller syntetiskt läder, tyg eller metall. Utmaningen klockköparen har är många, klockarmbandet är en av de mest avgörande detaljerna för klockans helhet. När det gäller klockarmband finns det en uppsjö varianter, typer, färger och material. Alla har sin unika charm! 

Att bära läderarmband har en lång historia som går ända tillbaka till våra förfäder då de började använda djurhud som remmar till sina verktyg, vapen och faktiskt också accessoarer. Detta leder oss fram till en mer nutid, närmare bestämt till slutet av 1800-talet då armbandsklockan såg dagens ljus. Tidigare hade klockorna burits som fickur.

Armbandsurets historia - Att tänka på när man väljer klockarmband

Att välja äkta eller falskt läder

Valet mellan äkta eller falskt läderarmband till sin herrklocka beror helt och hållet på vilka moraliska synpunkter man har, prismässigt tjänar man alltid på att välja ett äkta läderarmband. Ett klockarmband av äkta läder har en längre hållbarhet och klarar av helt andra miljöer, ex fuktiga miljöer om man tar hand om armbandet på rätt sätt. Ska man däremot bära klockan under vatten så är de klockarmband som är tillverkat av syntetiska material eller metall som bäst klarar av den typ av miljö. Valet är upp till var och en.

Olika sorters av klockarmband   

Det finns olika sorter och typer av läderarmband. Allt ifrån storleken till vilken stil man är ute efter, men framförallt hur mycket man är beredd att betala. Det finns några huvudtyper av läderarmband. Några exempel på vad det finns för olika sorters klockarmband i läder är – sydda, Rally-stil, rem som är perforerar, bunden, vadderad, Nato- och Zuluremmar. Med tanke på att utbudet är så stort så kan man därför byta armband utifrån klädval, humör, personlighet med mera. Därför kan det vara intressant att köpa ett olika armband som variera i varierar i stil, design och färg. Med rätt verktyg är det ganska enkelt att byta ut sitt läderarmband.

Innan det är dags att välja klockarmband bör du ställa dig följande frågor:

  • Hur mycket/djupt vatten ska den tåla
  • Vilken typ spänne föredrar du?
  • Vill du har runda, fyrkantiga eller rektangulära hål?
  • Hur brett ska armbandet vara (bestäms av infästningens bredd)?
  • Längden, hur grova handleder har du?
  • Vilken/vilka färger föredrar du?
  • Vilken design/stil föredrar du (vad ska klocka utstråla)?
  • Vad får klockarmbandet kosta?

 

Klockarmband i läder och stål från det svenska klockmärket SÖNER

 

Fyrkantig herrklocka med äkta läder- eller stålarmband från SÖNER
Herrklocka med äkta läder- eller stålarmband från SÖNER

Shop now

You can use this element to add a quote, content...