Herrklockans historia?

 

Klocka herr - snygga klockor för män

SÖNER inspireras av att utmana gängse normer och trender. På samma sätt som när Louis Cartier utmanade de runda fickuren i början av 1900 genom att utveckla världens första armbandsur för män så utmanar vi på SÖNER dagens runda klockmode genom att endast erbjuda rektangulära herrklockor. SÖNER kommer aldrig att tillverka en rund herrklocka.

Klocka herr | herrklockor för män med stil

Inspirationen till Louis Cartiers revolutionerande herrklocka hämtade han från sin brasilianske vän och till lika världsberömde flygpionjären Alberto Santos-Dumont (den 23 oktober, 1906 var han den första att flyga en maskin som var tyngre än luft). Alberto klagade till sin vän Louis om det besvärliga och opraktiska användandet av dåtidens fickur under sina flygningar. Alberto menade att det var svårt att hålla ögonen på spakar och pedaler och samtidigt plocka med ett fickur. Som svar på Albertos dilemma designade Louis ett platt, fyrkantigt och mer praktiskt ur som fästes på handleden med en läderrem, det första armbandsuret för män var därmed uppfunnet. Louise klocka togs mycket väl emot, inte bara av Alberto utan som världens första armbandsur för män blev det också populärt runt om i världen.

En klocka från SÖNER är ett bra exempel på en herrklocka som just skiljer sig från mängden. Det bästa med våra herrklockor är inte bara att de är otroligt snygga och av hög kvalité; de är också prissatta så alla män har råd med en.

Fyrkantig klocka - Fyrkantiga herrklockor från SÖNER

 Klockor herr - Herrklockor i fyrkantig design från SÖNER

Shop now

You can use this element to add a quote, content...