FYRKANTIGA HERRKLOCKOR FRÅN SÖNER - BERÄTTELSEN

Fyrkantiga klockor för män - det var så det började

Som ung var jag lite av en globetrotter. Under en av mina många resor till Asien blev jag medbjuden på ett oförglömligt möte. Ett möte som skulle påverka min framtid i stor omfattning och som även la grunden till vad som idag är herrklockor från SÖNER.

Nervös och spänd av förväntan promenerade jag med min asiatiske vän nerför huvudgatan i en av världens mest mytomspunna huvudstäder när han plötsligt svängde in på en tvärgata. Vi befann oss nu i en mindre gränd i utkanten av denna metropol. Min vän stannade vid en liten oansenlig glasdörr som han lätt knackade på.

Fyrkantig klocka herr - herrklockor med safirglas

Efter vad som kändes som en evighet öppnades dörren, innanför stod en jätte till dörrvakt, för stunden kändes det som om jag var med i en amerikansk gangsterfilm. Bakom den gigantiske mannen fanns en liten och mörk lokal, min vän klev orädd rakt in i rummet. Jag mest snubblade med. Längst in i rummet möttes vi av en äldre liten man, i övrigt fanns ingen annan där.

Den äldre mannen tittade upp på oss och log. Han vinkade oss till sig. What are you looking for, my friend?” frågade mannen.

Den lille mannen lyfte försiktigt fram en glasbricka från en monter bakom disken. Mitt hjärta slog ett extra slag när jag såg de små mekaniska underverken. Ett tiotal polerade herrklockor låg utplacerade på disken.

Jag kund knappt tygla mig ”May I...?” frågade jag ivrigt. ”Of course” sa den lille mannen med ett stort leende. Han lutade sig bakåt och med en gest lät han mig göra en närmare inspektion.

Länge stod jag där och beundrade klockorna innan jag bestämde mig för en underbart designad och fyrkantig herrklocka i guld.

 

Känslan av att vara välklädd

Jag spände försiktigt på mig det fyrkantiga lilla underverket till klocka, jag kände tyngden och den svala metallen mot min hud. Jag njöt lite för mig själv. Jag kände mig plötsligt lite mer betydelsefull och välklädd. Jag räckte mannen mina hårt förvärvade pengar och tackade den gamla mannen för att sen lämna den lilla klockbutiken. Jag bar min nya fyrkantiga herrklocka med stolthet och stor glädje.

Fyrkantiga klockor från svenska SÖNER

SÖNERs drivkraft

SÖNER - Svenskt klockmärke - Stilrena herrklockor med Safirglas och läderbandDen glädje och stolthet jag kände när jag spände på mig den fyrkantiga lilla klockan är samma känslor som idag styr vårt arbete hos SÖNER. Känslor som inspirerat mig som SÖNERs grundare att besanna drömmen om ett eget "fyrkantigt" klockmärke och skriva in oss i historieböckerna för alltid.

Känslorna klockan framkallade var äkta. Min kärlek och mitt intresse för snygga fyrkantiga klockor för män väcktes där och då, i ett magiskt ögonblick, i en gränd i utkanten av en storstad för snart 15 år sedan.

Resan blev början till vad som idag är SÖNER. En herrklocka karaktäriserad av sin maskulina design och rektangulära form.

"Vi kommer aldrig att tillverka en rund klocka."

 

 

 

Freddie Palmgren
Grundare av SÖNER

 

SÖNER - Klocka herr - herrklockor i guld med Läderarmband

Tidig prototyp av logo

 

 

Fyrkantig Herrklocka i guld - Rektangulär herrklocka i guld från SÖNER
Fyrkantig herrklocka | Rektangulärt herrur

Shop now

You can use this element to add a quote, content...