Vad innebär safirglas för våra herrklockor?

HERRKLOCKOR MED SAFIRGLAS

För oss på SÖNER är det viktigt att våra kunder kan så mycket som möjligt om sin klocka. Vi är övertygade om att när du förstår vad som krävs för att tillverka en kvalitetsklocka så värdesätter du också din SÖNER lite mer. Därför delar vi med oss i hur våra herrklockor fungerar och är tillverkade. Ett exempel är valet av safirglas.

SÖNER LEGACY A Fyrkantig klocka i borstat guld med blå romersk urtavla - Närbild på fyrkantig klocka med safirglas

Vi är extra stolta över detta val, eftersom safirglas är en naturlig kvalitetsstämpel för klockor. Safir är näst efter diamant det hårdaste naturliga materialet som finns. Alla SÖNERs herrklockor har ett superstarkt och reptåligt safirglas som fönster till sitt inre. Safirglaset är exklusivare att använda och det ger några riktigt goda fördelar:

Safirglas - vad är safir och varför används det till klockor?

SAFIR- ELLER MINERALGLAS

De två absolut vanligaste glasmaterialen som används idag för klockor är mineral- eller safirglas. SÖNER använder endast safirglas.

Safirglas är överlägset mest reptåligt. Mineralglas är cirka sju (7) gånger mer reptåligt än det tredje mest använda klockglaset, plexiglas. Safirglas är i sin tur ca tre (3) gånger så reptåligt som mineralglas.

En annan stor fördel med safirglaset är att det kan göras mycket tunt och därmed också lättare och med smäckrare profil.

Med safirens reptålighet ser din klocka ut som ny i flera år. Vi anser dessutom att ett safirglas ser snyggare och mer lyxigt ut, då det har ett klarare ytskikt som reflekterar ljus på annat sätt än framför allt mineralglas.

Klockor är ofta märkta ”reptålig” när de har utrustats med safirglas. 

Hur vet man om man har ett safirglas på klockan?

 

Herrklockor i elegant design från SÖNER
VÅRA KLOCKOR

Shop now

You can use this element to add a quote, content...