HERRKLOCKAN PÅ HÖGER ELLER VÄNSTER ARM?

Ska man ha sin herrklocka på höger eller vänster hand?

Frågan är ställd på fel sätt menar vi.
Det handlar inte om vilken hand du ska ha din herrklocka på utan snarare vilken hand du INTE ska ha den på. Och egentligen är det en smaksak. Det finns i huvudsak två anledningar till varför du bör bära din herrklocka på vänster handled om du är högerhänt.

"Bär din herrklocka på din minst dominanta handled"

Vår rekommendation är att du bär din herrklocka på den icke dominanta handen. Det vill säga om du är högerhänt (som 90% av oss är) bör du bära din klocka på vänster hand och vice versa.

Klocka herr | Bild på fyrkantig klocka från söner

De två mest avgörande anledningarna till att bära herrklockan på din icke dominanta hand.

 1. Traditionellt har man inte tagit hänsyn till vilken bärarens dominanta hand är (då 70-90% ändå är högerhänta) utan klockor har främst konstruerats för att bäras på vänster hand. Det ser man då nästintill alla armbandsur har kronan (den lilla ratten som du ställer klockan med) på klockans högra sida. Det för att det ska vara enkelt att vrida upp eller ställa klockan. Har du dessutom funktionella knappar på din klocka sitter även de på höger sida (om man inte har fler än 2 knappar).

 2. Det finns ytterligare ett praktiskt argument för att bära herrklockan på den icke dominanta handen. Du skriver, lyfter, plockar, slår, hälsar, ja, du gör de mesta med din dominanta hand. Och därför riskerar du inte bara att slita mer på din klocka om den sitter på din dominanta handled utan den kommer också vara iväg i större utsträckning.
Det finns klockor gjorda för vänsterhänta personer, med kronan / knapparna till vänster.

  Summa summarum: Vilken handled du bär din herrklocka på handlar om vana och preferenser. Det finns inga direkt regler utan mer praktiska råd.

   

  Fyrkantig klocka - Fyrkantiga herrklockor från SÖNER

   Klockor herr - Herrklockor i fyrkantig design från SÖNER

  Shop now

  You can use this element to add a quote, content...