Kvartsurverk stabilt och exakt

KLOCKANS HJÄRTA OCH HJÄRNA

När vi valde urverk gjorde vi det utifrån urvalskriterier som: precision, tålighet, underhåll- och reparationstillgänglighet, miljövänlighet, hur väl etablerad och trovärdig leverantören är samt rätt pris. 

Vi valde till slut att använda kvartsurverk till våra herrklockor. Kvartsurverk är både stabilare och mer exakt än ett traditionellt urverk. Kvartsurverk är konstruerade för att hålla många år och påverkas normalt sett inte av magnetism.

ETT KVALITETSURVERK

Efter en lång tids sökande hittade vi urverket som motsvarar vår idé om att en herrklocka alltid bara ska fungera men samtidigt också vara iögonfallande.

I vårt väldesignade klockhus (boett) sitter det Japanska urverket Citizen Miyota 2035, tillsammans bildar boetten och urverket en harmoni av funktion och form, helt enligt SÖNERs filosofi.

Det högteknologiska, japanska företaget Miyotas arbetshäst är ett av världens mest använda och beprövade urverk. Dessutom har urverket en otroligt god noggrannhet, med en felmarginal på endast några sekunder i månaden. Detta i jämförelse med till exempel en certifierad schweizisk klocka, som tillåts tappa flera sekunder per dygn. Vårt urverk har också en batteritid på hela tre år, vilket borgar för en bekymmersfri relation mellan dig och din herrklocka.

 Herrklocka för män med stil och sinne för mode - Söner y Sweden - snygg klocka man