10 ÅR - EN HERRKLOCKA FRÅN SÖNER BLIR TILL

Att designa en herrklocka tar tid

Iallafall om man söker god kvalitet och långsiktighet! För oss på SÖNER tog det ungefär 10 år att gå från idé till färdig produkt ut i butik.

Mycket av initieringsarbetet handlar naturligtvis om att hitta rätt design, form och färg. Designen är det absolut viktigaste för oss, en design som inte säljer är dödsdömd redan från början. Nedan ser du en tidig designprototyp av en SÖNER. I den ser man även en av de tidiga loggorna.

 

Fyrkantig klocka herr - stilrena herrklockor i guld från svenska SÖNER

Tidig design av en SÖNER


Näst efter design är funktionerna (komplikation på klockspråk) viktigast. Vi på SÖNER har valt att inte designa våra klockor med en mängd tekniska funktioner, så som datum, tidtagning, alarm, lufttryck, djupmätare, månfaser och annat. Vi menar att tekniska funktioner har vi tillräckligt med i våra mobiler och behövs således inte i våra klockor. En herrklocka från SÖNER är främst ett smycke och en accessoar tillverkad för att användas och hålla över tiden. En SÖNER har inte mycket "smart" i sig.

Istället för att fokusera på tekniska funktioner som våra Smart Phones ändå överglänser med råge har vi valt att fokuserat på sådant som gör din herrklocka mer tålig, personlig och bekväm.

Ett herrur från SÖNER skiljer sig från många andra klockmärken i samma prisklass genom flera genomtänkta detaljer. Exempelvis har alla herrklockor från oss en välvd baksida. Det gör inte bara att ditt herrur enkelt glider in under skjortärmen utan också att den har en god passform när den följer handledens naturliga form. En SÖNER är också tillverkad för att klara simning (5 ATM). De flesta klockor i vårt segment har inget vattenskydda att ens tala om. Genom att vi har vikt våra läderarmband dubbelt med det vattenskyddade ytterlädret utåt har vi designat en kostymklocka med ett läderarmband som går att bada och simma med (Läs mer om vattenskydd här). Den självlysande urtavlan och visarna är ytterligare exempel på detaljer som oftast saknas hos jämförbara herrklockor.  

 

Klockor herr - Herrklockor i guld och silver från SÖNER
En av våra urmakare i djup koncentration

 

Materialval var den tredje komponent som vi såg som avgörande för framgång. Vi ville att klockan skulle hålla länge och att den skulle ha en tyngd i sig som utstrålar både kvalité och maskulinitet. Därför valde vi hög kvalitet på vårt stål. Närmare bestäm ett rostfritt stål av klassen 316L. Detta rostfria stål benämns ofta som ”syrafast” och används i miljöer som kräver lite mer motståndskraft, så som i kustmiljöer och i industrimiljöer. Även badanläggningar, med klorföreningar i kombination med hög luftfuktighet och värme, kräver denna typ av rostfritt stål.

Den höga kvalitén på det rostfria stålet i kombination med det superhårda Safirglaset (Läs mer om Safirglas här) tycker vi ger oss just den hög kvalitén och maskuliniteten SÖNER står för. Lägg där till ett Japanskt urverk och en batteritid på hela tre år så blir det väldigt mycket herrklocka för pengarna.

 

Herrklockor i guld och silver från SÖNER
Testade och klara för montering av läderarmband

 

Snygg och stilren herrklocka i guld med läderarmband från SÖNER
VÅRA KLOCKOR
 

Shop now

You can use this element to add a quote, content...