SÖNER

Sagan om SÖNER fjärran östern

Som ung var jag lite av en globetrotter. Under en av mina många resor till Asien blev jag medbjuden på ett oförglömligt möte. Ett möte som skulle påverka min framtid i stor omfattning och som även la grunden till vad som idag är SÖNER.

Nervös och spänd av förväntan promenerade jag med min asiatiske vän nerför huvudgatan i en av världens mest mytomspunna huvudstäder när han plötsligt svängde in på en tvärgata. Vi befann oss nu i en mindre gränd i utkanten av denna metropol. Min vän stannade vid en liten oansenlig glasdörr som han lätt knackade på.

SÖNER - Klocka herr - herrklockor med safirglas, vattenskyddad och med äkta läderarmband

Efter vad som kändes som en evighet öppnades dörren, innanför stod en jätte till dörrvakt, för stunden kändes det som om jag var med i en amerikansk gangsterfilm. Bakom den gigantiske mannen fanns en liten och mörk lokal, min vän klev orädd rakt in i rummet. Jag mest snubblade med. Längst in i rummet möttes vi av en äldre liten man, i övrigt fanns ingen annan där.

Den äldre mannen tittade upp på oss och log. Han vinkade oss till sig. What are you looking for, my friend?” frågade mannen.

Den lille mannen lyfte försiktigt fram en glasbricka från en monter bakom disken. Mitt hjärta slog ett extra slag när jag såg de små mekaniska underverken. Ett tiotal polerade herrklockor låg utplacerade på disken.

Jag kund knappt tygla mig ”May I...?” frågade jag ivrigt. ”Of course” sa den lille mannen med ett stort leende. Han lutade sig bakåt och med en gest lät han mig göra en närmare inspektion.

Länge stod jag där och beundrade klockorna innan jag bestämde mig för en underbart designad och rektangulär herrklocka i guld.

 

KÄNSLAN AV ATT VARA VÄLKLÄDD

Jag spände försiktigt på mig klockan, jag kände tyngden och den svala metallen mot min hud. Jag njöt lite för mig själv. Jag kände mig plötsligt lite mer betydelsefull och välklädd. Jag räckte mannen mina hårt förvärvade pengar och tackade den gamla mannen för att sen lämna den lilla klockbutiken. Jag bar min nya klocka med stolthet och stor glädje.

 

SÖNERs DRIVKRAFT

SÖNER - Svenskt klockmärke - Stilrena herrklockor med Safirglas och läderbandDen glädje och stolthet jag kände då är samma känslor som idag styr vårt arbete hos SÖNER. Känslor som inspirerat mig som SÖNERs grundare att besanna drömmen om ett eget klockmärke och skriva in oss i historieböckerna för alltid.

Känslorna klockan framkallade var äkta. Min kärlek och mitt intresse för snygga klockor för män väcktes där och då, i ett magiskt ögonblick, i en gränd i utkanten av en storstad för snart 15 år sedan.

Resan blev början till vad som idag är SÖNER. De känslor jag kände i den lilla klockbutiken känner jag än idag när jag bär ett av stilren herrur. Samma härliga känsla vill jag förmedla till alla som bär en SÖNER. En genuin stolthet och en näst intill barnslig känsla av glädje.

 

/Freddie Palmgren

Grundare av SÖNER

 

SÖNER - Klocka herr - herrklockor i guld med Läderarmband

En av de tidigaste logo-prototyperna

 

 

Herrklocka i guld - Herrklocka i guld från SÖNERVÅRA KLOCKOR