Fyrkantiga klockor i Expressens bröloppsbilaga

FYRKANTIGT TILL VARDAG OCH FEST

Entreprenören Freddie Palmgren letade i åratal efter en herrklocka som kändes helt rätt för honom men lyckades aldrig. Istället grundade han sitt eget klockmärke, SÖNER, med målet att ge alla män möjligheten att äga en stilren herrklocka av hög kvalitet med en fyrkantig design.

Namnet har bolaget fått efter Freddies två söner med tanken att klockorna ska kunna gå i arv. Då krävs robust teknik, hög precision och material som håller. Men utan att för den delen sätta samma prislapp på klockorna som de mer exklusiva märkena. Söners mål är att ge alla män möjligheten att äga en snygg, stilren och fyrkantig klocka av hög kvalitet.

— För tio år sedan var jag i en klockbutik, redo att köpa min första ”riktiga” herrklocka då det slog mig hur alla herrklockor såg precis likadana ut. Runda armbandsur med svarta eller vita urtavlor. Och med de mer exklusiva märkena var det priset som blev hindret. Det var då jag bestämde mig för att skapa ett eget klockmärke och en fyrkantig klocka som stod ut, berättar Freddie.

Mycket har hänt på klockfronten sedan 1800-talet när män förväntades bära sitt ur i fickan. Det var endast kvinnor som hade klockan på vristen och de marknadsfördes som armband. Denna uppfattning ändrades först när klockan blev en viktig del för militären. Officerarna försågs med klockor för att synkronisera angrepp och det var opraktiskt att fiska upp ett fickur ur fickan mitt i striden. Armbandsuret fick sitt genombrott och från 1930 var de ett faktum, även för män. Idag håller våra smarta mobiler koll på tiden åt oss och klockan har återigen blivit mer av ett smycke som signalerar stil och prestige. Söner har tagit fasta på detta och specialiserar sig på eleganta och fyrkantiga klockor för män.

Freddie vill att Söners kunder ska kunna använda sina herrklockor varje dag, till vardag som fest. Men ett särskilt passande tillfälle är bröllop när man ges möjligheten att klä upp sig, använda kostym och putsa finskorna. När du bär kostym, smoking eller frack på bröllop är det endast de mest dressade herrklockorna som passar.

— Med olika varianter på urtavlans, boettens och armbandets utformning erbjuder vi herrklockor för alla tillfällen och situationer, säger Freddie. Under 2019 släppte Söner nya klockvarianter, armband och ett helt nytt spänne. Nyheterna togs fram efter en nära dialog med många av deras kunder. Ett exempel på input från kunderna är det nya praktiska fjärilsspännet som underlättar på- och avtagning av klockan och som förlänger livstiden för läderarmbandet med flera år.

— Söner är det enda klockmärket i världen som endast tillverkar fyrkantiga klockor och endast klockor för män. Vi kommer aldrig tillverka en rund klocka eller en damklocka. Jag tycker helt enkelt att den fyrkantiga formen är snyggare och mer uttrycksfull, avslutar Freddie.

 
klocka herr - Fyrkantig klocka från svenska SÖNER
Present till honom - fyrkantig klocka frän SÖNER
 
Fyrkantig klocka | Fyrkantiga klockor och armband
Herrklocka julklappstips för honom herrklocka - julklappstips till honom

Shop now

You can use this element to add a quote, content...