REKTANGULÄR KLOCKA I FOKUS PÅ STUREBADET

Fyrkantig klocka i fokus när Sturebadet intervjuar

Vi är både stolta och glada att ha blivit omnämnda i Magasinet Sturebadet nr 17 2017. Magasinet är en Exklusiv Coffe table book för Sturebadets medlemmar och besökande gäster i syfte att förlänga upplevelsen från Sturebadet.

I en helsidesintervju berättar SÖNERs grundare Freddie Palmgren om vägen till en egendesignade klocka för män.

-------------------------------------------

Utdrag från intervjun

SÖNER BY SWEDEN (SÖNER) heter företaget som grundades av entreprenören Freddie Palmgren och som har fått sitt namn efter hans två söner Widar och William. SÖNER är ett nischat klockmärke för män som uppskattar hög kvalitet och eleganta men framför allt rektangulära herrklockor, menar Freddie.

”Jag har alltid haft svårt att hitta en herrklocka som känns rätt. Det har alltid varit något jag har behövt kompromissa med. Har det inte varit färgen, formen eller urtavlan, så har det varit urverket, vattentåligheten eller avsaknaden av för mig väsentliga funktioner som safirglas eller självlysande detaljer. Och när jag väl fann något jag verkligen gillade var det priset som satte käppar i hjulet. Med SÖNER ville jag skapa herrklockan jag själv alltid sökt men inte kunnat finna. En herrklocka som man slipper kompromissa med. Det var därför jag för snart tio år sedan började skissa på ett eget svenskt klockmärke för män.”

klocka herr | Fyrkantig klocka från svenska SÖNERktangulär

Herrklockan Legacy – den första kollektionen

Resultatet blev SÖNERs första kollektion av fyrkantiga klockor Legacy. Freddie förklarar namnets uppkomst:

”Det är en påminnelse om allt som går i arv till kommande generationer, som båda mina söner tillhör. En röd tråd går alltså mellan bolagsnamnet och den första kollektionen."

”Ambitionen med Legacy-kollektionen är att erbjuda marknaden en välkonstruerad och unik serie herrur men också att ge kunden olika designval. SÖNERs slogan lyder Stil är personlig och det är med fokus på det som man kan välja mellan såväl klassisk som romersk urtavla, boett i guldplätering eller stål och borstad eller polerad metall. Det äkta läder armbandet kan fås i svart eller brunt med SÖNERs sigill präglat på lädret."

”För mig är det viktigt att en herrklocka speglar ägarens personlighet. En herrklocka ska förstärka bilden av den du är. Valmöjligheterna möjliggör just det. Våran rektangulära klocka Legacy är designad för den medvetne mannen som går sin egen väg och har sin egen stil.”

Kvalitet, kvalitet, kvalitet

Freddie betonar och återkommer flera gånger under vårt samtal till vikten av kvalitet: ”För att kunna skapa förstklassiga och precisa herrklockor krävs det förstklassiga komponenter och detaljer.”

LÄS HELA INTERVJUN HÄR

 

Herrklockor av Svensk design och Japansk kvalitet - SÖNER -

LÄS HELA INTERVJUN HÄR

 -------------------------------------------

Sturebadet har anor från slutet av 1800-talet. Sturebadet har en lång och fascinerande historia. Läkaren och renässans-mannen Carl Curman skapade Sturebadet, som invigdes 1885. Idag är det en rekreationsplats och mötesplats för mängder av människor.

Stor intervju om klockmärket SÖNER i Magasinet Sturebadet -

Bläddra gärna i Magasinet Sturebadet nr 17
(Vi finns på sidorna 48-49)
Fyrkantiga klockor herr - present till honom
Herrur - Herrklockor i elegant design från SÖNER

Shop now

You can use this element to add a quote, content...