Vi går all in på den fyrkantiga klockor

SÖNER hos Klockbloggen TTF

Klockbloggen Tid Till Förfogande (TTF) återuppstår och startar med en följetong av intervjuer med oberoende klocktillverkare. Vi vänder blickarna till Västkusten och först ut är Freddie Palmgren, grundaren av det svenska klockmärket Söner (Söner By Sweden). 

Läs hela intervjun på TFF:s hemsida

Drömmen att göra sitt eget klockmärke har lockat många men det är flera parametrar som ska falla på plats innan en modell är klar - redo för den hårda konkurrens som råder inom klockbranschen, Freddie berättar för oss.

"Det är en tveeggad värld man lever i, responsen har varit otroligt positiv från den stora massan, mycket p g a den fyrkantiga designen och nischningen mot män som båda sticker ut i mängden. Sen har vi klockentusiasterna, de har varit ganska hårda kan jag tycka. Men på samma sätt kan jag förstå dem. Det har gått lite inflation i att skapa sitt eget klockmärke i Sverige, det är många dagsländor som har dykt upp i kölvattnet av DW (Daniel Wellington) tyvärr får även vi som seriöst micromärke en släng av det. Men det sporrar mig lite, det får mig att jobba ännu hårdare för att visa att vi är ett märke att räkna med. Och då ska man veta att SÖNER låg på ritbordet innan DW. Men Filip ska ha all kredd för det han har gjort, han har gått i bräschen och visat att det går, han har verkligen lyckats. Tyvärr så jämförs vi ofta med DW, vilket är lite synd då våra klockor ligger snäppet högre i vad man får för pengarna. Exempelvis safirglass, vattentålig för simning och självlysande index och visare, sådant som de flesta klockor i samma prisklass inte erbjuder." 

"Vi går all in på den fyrkantiga designen, det får lite bära eller brista"

 

Snygga herrklockor i fyrkantig design från SÖNER

 

Hälsningar till läsarna?

"Hjälp oss utvecklas, verkligen, hör av er på alla sätt som går och berätta vad ni tycker om våra klockor och hur vi kan utvecklas."

Vi kommer att följa upp Söner och önskar dem fortsatt lycka till i sitt arbete. 

”5 snabba” till Freddie!

  1. Mesh/leatherstrap - Leather
  2. Date/No date - No date
  3. Index/Siffror - Index
  4. Runda/Fyrkantiga boetter - Fyrkantiga
  5. Manuell mekanisk/quartz - Quartz idag, automatiskt mekanisk imorgon

 

Klockbloggen TTF har legat i dvala sedan 2013 men har precis återuppstått. Målet är sprida klockevangeliet och locka fler att bli klockentusiaster och fastna i klockträsket. Varje klocka har sin historia. Här varvas intervjuer, wristshots med olika ur. Läs fler intressanta artiklar på bloggen: Tid Till Förfogande.

 

Klocka herr, köp din fyrkantiga herrklocka från SÖNER online

Shop now

You can use this element to add a quote, content...