Art deco-design är populär av flera anledningar: den är stilren, sofistikerad och elegant!

Under SÖNERs tidiga dagar såg grundaren Freddie Palmgren en möjlighet att introducera en ny stil av klockor som inkluderar element från art deco-eran i sin design.

Art Deco-rörelsen som varade under 1920 och 30-talet var en hyllning till modernism och elegans. Det var elegant och sofistikerat, snarare än extravagant som blev fokus. Nu, ett sekel senare, är art deco-design mer populär än någonsin, särskilt i klockbranschen. Det är ur denna historik som klockmärket SÖNER föddes.

Geometriska mönster, som var kännetecknet för art deco-eran, lämpar sig riktigt bra för klocktillverkning. De viktigaste egenskaperna hos art deco-stilen inkluderar:

  • Kraftigt geometriska influenser
  • Rektangulära former
  • Raka linjer
  • Levande färger
  • Strömlinjeformade och eleganta former
  • Sunburst- eller soluppgångsmotiv
  • Överdrivna kurvor
  • Hårda kanter
  • Trapplika former

Ta en titt på våra klockor och se hur många av ovan designelement du kan hitta.


Alla våra klockor är influerade av den här tidsepoken. Både Legacy och Momentum har rektangulära boetter med lätt rundade kanter. De karakteristiska små platåerna på sidan påminner om art deco-skyskrapor som Empire state building och One wall street i New York. Våra urtavlor är kantiga och minimalistiska, med en strålande solljuseffekt som liknar Chrysler-byggnaden med sin krona i solsken.

Fyrkantig klocka i stål i art deco stil - SÖNER

Beundrare av art deco-stilen har mycket att uppskatta med våra klockor. Det förflutna och nuet smälter samman till fantastiska rektangulära klockor som passar alla tillfällen och åldrar.

Art Deco-inspirerade klockor som våra erbjuder mer än bara funktionalitet, de är alla små konstverk designade för att smycka din handled. Elegansen och den minimalistiska designen hos en art deco-klocka ger en anmärkningsvärd kontrast till många av de klockor du hittar i dagens butiker, stora, runda och alla likadana.

Trots nästan ett sekel av evolution i stil och teknik är Art Deco fortfarande en av de mest lättigenkännliga och älskade designstilarna i klockbranschen. Och vi på SÖNER för inte bara arvet vidare, utan säkerställer genom modern ingenjörskonst och design att klockor av denna stil är tillgängliga för klockälskare över hela världen.

Vår Vision

Klockmärket SÖNER grundades med en kristallklar vision. Att förse våra kunder med rektangulära kvalitetsklockor som är både funktionella och snygga där vi blandar moderna funktioner och material med klassiska designelement från art deco-eran.

Vi kommer aldrig designa en rund klocka...

SÖNER är stolt över att vara ett mycket kundfokuserat varumärke med genuin omtanke om våra kunder. Att vara ett av de mest kundfokuserade klockmärkena i världen är därför en självklar del av vår vision. Du kommer alltid att känna dig sedd och omhändertagen i ditt möte med SÖNER.

Herrklocka i fyrkantig design med inspiration från art deco eran - SÖNER

Varför namnet SÖNER

SÖNER grundades av Freddie Palmgren på den svenska västkusten.
Med namnet SÖNER hyllar Freddie sina två söner William och Widar.

Namnet återspeglas även i logotypen. De två bokstäverna S och W som sammanflätas tätt in i varandra står för namnet SÖNER och just William & Widar. De tre små prickarna ovanför initialerna S och W representerar även de grundaren och hans två söner.

Att välja namnet SÖNER och designa en så personlig logotyp speglar grundarens starka tro på familjens betydelse och idén om en klocka som kan föras vidare mellan generationer.
Fyrkantiga klockor i stål - klocka herr från SÖNER
VARFÖR EN SÖNER? 
Du nöjer dig inte med det vanliga
Du är ute efter vardagslyx
Du gillar att väcka uppmärksamhet och kittla nyfikenhet
Du letar efter en pålitlig och exakt klocka