SÖNER BY SWEDEN (SÖNER) en klocka för alla dagar och tusen tillfällen – året runt, såväl högtider som vardagar. Klockor till kavaj och skjorta, till sneakers och shorts. Till både vardag och fest. Hemmalugn och stadspuls –  oavsett om slipsen är knuten eller runt huvudet. Garderoben förändras men klockan sitter kvar. På dagen är klockan en hjälpreda och på kvällen/natten är den mest snygg.

Klockorna är hållbara på flera sätt – byggda för att tåla vardagen, skapade för att leva vidare i generationer. Det är mer än ett snyggt urverk, det är ett äkta och hållbart hantverk. Som det var förr när produkter byggdes för att överleva, men i modern tappning. Klockornas långa livslängd är ett bevis på att Söner är en del av framtiden. Det finns en stolthet i det gedigna. Slitstarkt, prisvärt och hållbart

SÖNER är grundat av entreprenören och företagsledaren Freddie Palmgren på den svenska västkusten och har fått sitt namn efter hans två söner Widar och William. SÖNER är ett nischat klockmärke för dig som uppskattar eleganta och fyrkantiga klockor av hög kvalitet.

En del kallade mig besatt under min jakt på en för mig perfekt klocka. Själv såg jag det som ett passionerat förhållande till snygga klockor.

Under mina många utlandsresor har klockbutikerna alltid varit ett självklart mål. Där har jag lärt mig saker, diskuterat nyheter, provat och ibland investerat i en ny klocka. Tyvärr blev resultatet allt för ofta en kompromiss av det ena eller andra, aldrig blev jag riktigt nöjd. När jag bjöds in till de privata visningsrummen för att se de mer exklusiva märkena var det istället priset som blev hindret.

Fyrkantiga klockor i stål och guld från svenska klockmärket SÖNER

Det var utifrån dessa erfarenheter som idén till klockan SÖNER föddes. Jag ville skapa en klocka som satte en ny standard i segmentet, en klocka jag slapp kompromissa med. Därför började jag för snart tio år sedan att skissa på en maskulin, stilren och framför allt rektangulär klocka.

Målet var en klocka utöver det vanliga, med exklusiv design, robust teknik och hög precision. Materialval och tekniska lösningar för klockan skulle hålla för en lång problemfri användning. En klocka som kunde gå i arv.

Därför fick min första modell namnet Legacy. En påminnelse om allt som går i arv till kommande generationer - så som mina söner Widar och William.

 

VI UTMANAR DEN HUNDRAÅRIGA DOMINANSEN!

SÖNER utmanar den över 100 år gamla dominansen av runda klockor och bryter ny mark med sin maskulint rektangulära design. En form som signalerar finess och god smak. En ikonisk design som vi på SÖNER har förfinat med hjälp av dagens moderna produktionsmetoder och material.

Guldversionen har exempelvis ett titanskikt på den rostfria stålkroppen för att skydda den mjuka ädelmetallen mot slitage. En liten, men viktig detalj som kommer bäraren av en SÖNER till godo.

SÖNER är ett klockmärke för den som går sin egen väg och söker en unik och maskulin design.

Tre fyrkantiga klockor i polerat stål, polerat guld och borstat guld från SÖNER

Boetten på en SÖNER är fräst ur ett massivt stycke rostfritt stål av mycket hög kvalitet (316L). Den sitter bekvämt runt handleden med sin välvda baksida och försvinner smidigt in under manschetten.

Klockan sluter tätt ned till 50 meters tryck (5ATM) så du kan utan problem ta dig en simtur med din SÖNER.

De självlysande visarna och urtavlan skyddas av det superhårda och reptåliga safirglaset. Ett av världens hårdaste material som endast kan repas med en diamant eller safir.

Under urtavlan återfinns ett högpresterande japanskt kvartsurverk från berömda Miyota, vilket borgar för många bekymmerslösa år av exakt tidsangivelse.

Du kan välja mellan två versioner – classic eller roman – vilket syftar på urtavlans utformning. Boetten går att få i rostfritt stål eller med en guldplätering.

Fyrkantig herrklocka från svenska SÖNER - Fyrkantig klocka herr

VISION & MÅL

Klockmärket SÖNER grundades med en kristallklar vision. Att erbjuda maskulina, högkvalitativa och rektangulära klockor.

Vår slogan Stil är personlig bygger på vår tro att vi alla har en personlig smak och stil och din klocka är en väsentlig del av den.

Vårt mål är att ge alla möjligheten att äga en snygg, stilren klocka av hög kvalitet och rektangulär design.

TRENDSÄTTARE 

Idag växer efterfrågan på rektangulära och fyrkantiga klockor för varje dag som går.

Vi använder design i framkant och material och komponenter av hög kvalitet när vi tillverkar våra klockor, inklusive reptåligt safirglas, rostfritt stål (316L), vattentålighet till 5ATM och självlysande visare och urtavla.

Med olika varianter erbjuder vi klockor för alla tillfällen och situationer. Vi strävar efter att utveckla originella och rektangulärt utformade klockor av material och komponenter av hög kvalitet.

Ryktet om våra klockor och dess kvalitet ska tala för sig själv. Vi strävar efter att ge dig den allra bästa köpupplevelsen både före och efter ditt köp. SÖNER är ett namn som du kan lita på för hög kvalitet och genuint personlig service.

 

Fyrkantig Herrklocka guld - klocka herr guld från SÖNER