Intervju - Stiligt med kantigt i Expressen

Entreprenören Freddie Palmgren letade i åratal efter en klocka som kändes helt rätt för honom men lyckades aldrig. Istället grundade han sitt eget klockmärke, Söner, med målet att ge alla män möjligheten att äga en stilren klocka av hög kvalitet med en fyrkantig design.

Läs originalartikeln som pdf

Klocka herr - SÖNER erbjuder fyrkantiga klockor för män


”SÖNERS TRO ÄR ATT VI ALLA HAR EN PERSONLIG SMAK OCH STIL OCH DIN KLOCKA ÄR EN VÄSENTLIG DEL AV DEN.”

Mycket har hänt på klockfronten sedan 1800-talet när män förväntades bära sitt ur i fickan. Denna uppfattning ändrades när klockan blev en viktig del för militären. Officerarna försågs med klockor för att synkronisera angrepp och det var opraktiskt att fiska upp en pendel ur fickan mitt i strid. Från 1930 var armandsuren ett faktum, även för män. Idag håller smarta mobiler koll på tiden åt oss och klockan är mer av ett smycke som signalerar stil och prestige. Detta har Söner tagit fasta på och specialiserar sig på eleganta men samtidigt kantiga och maskulina herrklockor.

Vad är unikt med era klockor?
— Söner är enda klockmärket i världen som endast tillverkar fyrkantiga klockor och endast klockor för män. Vi kommer aldrig tillverka en rund klocka eller en damklocka. Jag tycker helt enkelt att den fyrkantiga formen är snyggare och mer uttrycksfull.

Hur kom designen till?
— För tio år sedan var jag i en klockbutik, redo att köpa min första ”riktiga” klocka då det slog mig hur alla klockor såg precis likadana ut. Runda armbandsur med svarta eller vita urtavlor. Och med de mer exklusiva märkena var det priset som blev hindret. Det var då jag bestämde mig för att skapa ett eget klockmärke och en rektangulär klocka som stod ut.

Den första kollektionen heter Legacy - var kommer namnet från?
— Det är en röd tråd mellan bolagsnamnet och den första kollektionen. Bolaget har fått sitt namn efter mina två söner med tanken att klockorna ska kunna gå i arv. Den första kollektionen är därför en påminnelse om detta och allt som går i arv till kommande generationer.

 

Av Emelie Högstedt

Shop now

You can use this element to add a quote, content...